Μπύρα Lager

Lager μπύρα Είναι η μπύρα που πίνετε κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και αυτή που προτιμάει ο περισσότερος κόσμος. Είναι η μπύρα που μας δροσίζει ακόμα κι αν έχει μειωμένη γεύση σε σχέση με τις ale. Αλλά γιατί γίνεται αυτό; Τι κάνει τις lager μπύρες ιδιαίτερες;

Αρχίζοντας από τον όρο lager, η προέλευση τους είναι από τη γερμανική λέξη lager που σημαίνει αποθήκευση. Ο όρος αυτός έμεινε κυρίως γιατί αυτού του τύπου οι μπύρες χρειάζονται μεγάλο χρονικό διάστημα αποθήκευσης για να είναι πιο κρυστάλλινο και καθαρό το χρώμα τους.Η Lager αναπτύχθηκε από τις γερμανικές ζυθοποιίες που ανακάλυψαν ότι με την ωρίμανση του ζύθου σε φυσικά σπήλαια μετά την αρχική ζύμωση παράγεται ένα καθαρότερο αποτέλεσμα που παράλληλα είναι περισσότερο ανθεκτικό στα βακτήρια.

Τελικά αυτή η ωρίμανση, ονομάστηκε lagering, και οδήγησε στην χρησιμοποίηση της μαγιάς που λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι οι παραδοσιακές Ale. Η ζύμωση που γίνεται χαμηλά είναι πιο επιθετική και η μαγιά δεν δίνει ούτε γεύση ούτε άρωμα στη μπύρα από μόνη της. Όταν συνδυάζεται με lager το αποτέλεσμα είναι μια απλή, καθαρή μπύρας. Οι μπύρες αυτού του είδους συνήθως σερβίρονται κρύες.

Είδη Lager

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s