Stout Beer

Guiness BeerΗ ιστορία αυτής της μπύρας είναι περίπλοκη και αδιευκρίνιστη. Υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία για τα οποία μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Υπάρχει μια πεποίθηση, ότι η stout είναι ο απόγονος της porter. Αλλά υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για να την αμφισβητήσει κάποιος. Δεν ξέρουμε από που προήλθε το όνομα, αλλά είναι γνωστό ότι πολλές porter παρασκευάζονταν με υψηλότερες πυκνότητες και ονομάζονταν «stout porters.» Eίναι προφανές ότι to stout αρχικά χρησιμοποιείται ως επίθετο για να περιγράψει τη  μαύρη μπύρα. Ακριβώς πότε και πώς έμεινε μόνο το stout δεν είναι γνωστό.Στυλ

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι χύμα stout είναι πιο κρεμώδης και ο αφρός παχύτερος σε σχέση με τις εμφιαλωμένες; Ακόμη και ένας περιστασιακός πότης μπορεί να παρατηρήσει τη διαφορά. Αυτό συμβαίνει επειδή η βαρελίσια μπύρα είναι εμποτισμένη με κάποιο αέριο, ένα μίγμα αζώτου και διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η εμφιαλωμένη μπύρα είναι ανθρακούχα με διοξείδιο του άνθρακα μόνο.

Συστατικά
Η βασική διαφορά ανάμεσα στη stout και την porter ήταν ανέκαθεν η πυκνότητα. Όλες οι stouts παράγονται από μαύρο βυνοποιημένο κριθάρι. Αυτό συμβάλλει περισσότερο στο χρώμα και τα χαρακτηριστικά  της γεύσης. Ένας μεγάλος αριθμός προσθέτων, από καφέ μέχρι βρώμη και ζαχαρούχο γάλα έχουν προστεθεί με καλά αποτελέσματα.

Γευσιγνωσία:
Ο αφρός της stout πρέπει να παχύς και είναι συνήθως μαύρισμένος ή καφέ. Το σώμα θα πρέπει να είναι πολύ σκούρο καφέ ή μαύρο. Η μυρωδιά θα πρέπει να περιέχει καφέ, σοκολάτα, γλυκόριζα, χωρίς εμφανή οσμή λυκίσκου.

Πιο γνωστές stout είναι η Guiness και η Murphy’s

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s