Μπύρα Ale

H ale είναι η μπύρα που παρασκευάζεται με μια διαδικασία ζύμωσης σε υψηλή θερμοκρασία, βύνης κριθαριού και ένα ειδικό είδος μαγιάς μπύρας. Η μαγιά, που ζυμώνει τα πάντα πολύ γρήγορα, θα δώσει στην ale φρουτώδης, γλυκιά γεύση. Ο λυκίσκος προστίθεται για να δώσει στο ποτό μια ελαφρώς πικρή διάσταση, ενώ χρησιμεύει ως συντηρητικό μέσο. Η ale τείνει να είναι θολή, και πολλοί την προτιμάνε σε θερμοκρασία δωματίου, αν και στις μέρες μας σερβίρεται κυρίως κρύα. Η Pale ale είναι η ale που γίνεται με βύνη που είχε ξηρανθεί με οπτάνθρακα, ένα καύσιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα. Ωστόσο σήμερα είναι η μπύρα που έχει πιο πικρή γεύση λόγω της προσθήκης των περισσότερων λυκίσκων. Η Brown Ale είναι μια ήπια, με γεύση καρυδιού μπύρα που έχει σκούρο καφέ χρώμα και παρασκευάζεται με ένα ελάχιστο ποσό του λυκίσκου, παράγοντας ένα γλυκό αποτέλεσμα.

Είδη Ale:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s