Τα συστατικα της μπυρας

ImageΌλα τα είδη μπύρας παρασκευάζονται από 4 βασικά συστατικά:

  1. Βύνη
  2. Λυκίσκος, είτε κάποιο άλλο προϊόν για να δώσει γεύση
  3. Νερό
  4. Μαγιά μπύρας

Βύνη (Malt)

Η βύνη, που είναι το κύριο συστατικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπύρας, των πέντε δημητριακών (κριθάρι, σιτάρι, βρώμη, καλαμπόκι και ρύζι) χρησιμοποιείται κυρίως γιατί παράγει την καλύτερη βύνης βάση γεύσης. Η πιο δημοφιλής βύνη κριθαριού που χρησιμοποιείται για τη Imageσπιτική μπύρα είναι η pale malt. Η ποσότητα της βύνης που χρησιμοποιείται σε ένα ρόφημα επηρεάζει το επίπεδο πληρότητας, τη γεύση και το πνεύμα της μπύρας. Μία μπύρα μπορεί να βελτιωθεί με την προσθήκη ορισμένων σπόρων δημητριακών. Συμπληρώματα που συνιστώνται:

  • Crystal Malt – Βελτιώνει χρώμα και υφή
  • Black Malt – Προωθεί το χρώμα και τη γεύση
  • Νιφάδες κριθαριού – Προσθέτει υφή και γεύση
  • Ρύζι – Δίνει πιο γεμάτη γεύση

Λυκίσκος – Hops

Image

O λυκίσκος πικρίζει τη μπύρα και βελτιώνει την ικανότητα της ώστε να διατηρεί τα γεύση της. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αλλά τα fuggles και τα goldings είναι τα πιο γνωστά για τη σπιτική παραγωγή ale και τα saaz και hallertau για lager.

Νερό

ImageΟι περισσότεροι φαν της μπύρας εκτιμούν ότι η μπύρα είναι κατα κύριο λόγο νερό. Ακόμα και κάποιες από τις πιο δυνατές εχουν μέχρι και 90% περιεκτικότητα νερού.Ωστόσο, έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ορισμένα μέρη της Αγγλίας για παράδειγμα έχουν καθιερωθεί ως σημαντικά κέντρα της βιομηχανίας παραγωγής ζύθου; Γιατί το Burton-on-Trent είναι φημισμένο για τις pale ale και τις bitter, ενώ Δουβλίνο και το Λονδίνο είναι γνωστό για την mild ale και την stout; Ο λόγος, πολύ απλά, είναι η ποιότητα του νερού σε τοπικό επίπεδο. Στη ζυθοποιία, το νερό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την τελική γεύση του προϊόντος. Το σκληρό νερό προτιμάται γενικά για την light ale, ενώ το πιο μαλακό νερό προτιμάται για mild ale και stout.

Μαγιά – Yeast

ImageH μαγιά μπύρας είναι διαθέσιμη σε μορφή κόκκων σε φακελάκια ή σε κουτάκια.

Η μαγιά ζυμώνεται γρήγορα μετατρέποντας την φυσική ζάχαρη (μαλτόζη) με οποιαδήποτε πρόσθετα σάκχαρα των νοικοκυριών (σακχαρόζη) για την παραγωγή αλκοόλ και διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s