Μπυρα: Απο κριθαρι, στο ποτηρι

Πολύς κόσμος δεν ξέρει τι διαδικασία χρειάζεται το κριθάρι έτσι ώστε να γίνει μπύρα. Εμείς θα Imageσας δώσουμε αυτά τα βασικά βήματα όπως τα βρήκαμε στο beer.gr και στη συνέχεια θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες με επιμέρους άρθρα.

Με δυο λόγια και πολύ επιγραμματικά, η πλήρης πορεία που ακολουθεί η μπύρα από κριθάρι στον αγρό ως το ποτήρι μας είναι:

  1. Το κριθάρι βυνοποιείται ώστε να διασπαστεί το άμυλό του σε σάκχαρα
  2. Πραγματοποιείται η εκχύλιση του βυνοποιημένου κριθαριού ώστε να δημιουργηθεί ένας ζωμός πλούσιος στα σάκχαρα αυτά
  3. Ο ζωμός αυτός (που λέγεται ζυθογλεύκος, ή γλεύκος) βράζεται για 60-90 λεπτά μαζί με λυκίσκο
  4. Το γλεύκος ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου
  5. Προστίθεται η μαγιά που ζυμώνει τα σάκχαρα σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα
  6. Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη ζύμωση, προστίθενται κι άλλα σάκχαρα για να δημιουργηθεί νέα ζύμωση και το γλεύκος αμέσως εμφιαλώνεται
  7. Το διοξείδιο που παράγεται από τη δεύτερη ζύμωση εγκλωβίζεται στο κλειστό μπουκάλι και δημιουργείται το ανθρακικό της μπύρας
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s